miercuri, 6 aprilie 2016

Să urmați acest exemplu!

În județul Vaslui, în cea mai săracă zonă a țării, considerată și cea mai săracă zonă a Europei, un Om cu O mare, a sfințit locul. Omul se numește Temistocle Diaconu iar locul sfințit se numește comuna Pădureni. Vedem aici ce se poate face dacă o localitate se gospodărește și își face mare parte din lucrări în regie proprie, fără a  direcționa banii comunității către firme ale prietenilor, de unde să primească comisionul de rigoare, așa numitul „para-ndărăt”. Banii comunității rămân în cadrul ei, se folosește forța de muncă locală și, mai mult decât atât, se produc alte fonduri, care se investesc, de asemenea, în cadrul localității, pentru binele întregii comunități. Dacă în cea mai săracă zonă a Europei s-a putut, la fel de bine se poate și în Mangalia, care poate deveni o oază de curățenie, bun simț și prosperitate.

Omul sfințește locul! Comuna Pădureni, județul Vaslui. O comună
ca în Elveția, în cea mai săracă zonă a Europei. Acesta este locul
 „sfințit” de„Omul” Temistocle Diaconu. Sursa: ziarullumina.ro


Urmăriți filmul de mai jos și faceți comparație cu ceea ce se întâmplă în Mangalia de opt ani de zile: locuitori rămași în mijlocul iernii fără căldură, degradarea străzilor, a zonelor turistice, pe care vi le-am prezentat în articolele precedente, a bazelor sportive, a școlilor. În prezent bugetul Mangaliei este direcționat către lucrări dubioase, care ne fac să credem că se realizează doar pentru a se scurge niște bani pe ruta inversă, după cum se procedează în marea majoritate a primăriilor din România.

Click pe:



După ceea ce ați văzut în acest video, comparați cu ceea ce se întâmplă chiar zilele acestea în primăria Mangalia: certuri cu țipete și urlete nesfârșite între primar și consilieri, străzi neasfaltate, parcuri lăsate în paragină, diguri crăpate, mizerie și delăsare pe zona turistică.
Așa ar fi putut arăta întreaga Românie, dacă primarii tuturor localităților ar fi fost ca acest Om. Dacă aveți despre dumneavoastră părerea că ați putea fi un primar bun, comparați-vă cu acesta și încercați să-l imitați. 

Concluzia acestui articol: Aș dori ca viitorul primar al Mangaliei să realizeze o regie de gospodărire proprie, care să acopere mare parte din lucrările de peisagistică, construcții, curățenie, reparații necesare pe teritoriul municipiului, așa cum a făcut primarul din Pădureni. Dacă acolo s-a putut, se poate și în Mangalia. Să gospodărească cu maximă atenție banul public, pentru binele comunității, nu pentru umflarea unor buzunare private, de la care să aibă și el câștig pe ușa din dos.

Puteți vedea celelalte articole, pe această pagină, sus, în dreapta, în Arhiva blog.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu